lördag 4 februari 2017

Gudomligt goda snurror

Om det är något ni skall testa är det dessa, så goda, salta och frasiga!
Gjorde dem till en examensfest förra helgen och de var så smarriga att vi bara måste ha dem igen.


Receptet är Leila Lindholms

1 sats valfri pizzadeg
2 klyftor vitlök
1/2 kruka färsk oregano
1/2 kruka färsk rosmarin
2-3 sardellfiléer (ansjovis)
200 g mjukt smör
200 g färsk parmesanost
Vatten till pensling
Flingsalt

1. Sätt ugnen på 250 grader
2. Gör klart pizzadegen
3. Pressa vitlök, finhacka kryddorna, mosa sardellerna och blanda allt med smöret och ca 2 dl finriven parmesanost.
4. Kavla ut degen till en tunn rektangel. Bred ut kryddsmöret och riv över resten av osten. Pensla ena kanten med lite vatten och rulla ihop till en tajt rulle.
5. Skör degen i tunna skivor och lägg på en plåt. Strö över lite flingsalt.
6. Grädda snurrorna i mitten av ugnen ca 10 min.

Mums!!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar