torsdag 11 augusti 2016

Att vara två månader

Två månader blir vår lilla Edith idag och det firar vi med ett besök till rådgivningen. Vikten var 5,570 och längden 61,7cm så växer och mår bra gör hon lillräkan. Hon fick även det första vaccinet som slank ner utan problem.


Idag är också första dagen vi är på två med lillen då A har skolningsdag, bra med mjukstart då helgen väntar runt hörnet. Klarade av morgonen och jag hann få i mig frukost före vi skulle iväg. Tog en chansning och gick till rådgivningen och vi klarade det utan panikskrik och svett.
Vardagen rullar på för oss och fastän E inte har några rutiner ännu så har hon ändå på sätt och vis sin egen rytm.
Vi vaknar mellan 7 och 8 och kör morgonrutin med blöjbyte och tvätt och sedan mat ganska snabbt. Länge är E inte vaken förrän hon somnar och jag hinner få i mig frukost. Första passet brukar hon sova mellan 1-1 1/2 timme och vaknar oftast då hunger gör sig påmind. Vaken är hon max en timme mellan sovpassen på dagen och sover hittills ett längre pass mellan 1 1/2 -2 1/2 timme och ett kortare kring 30-45 minuter. Så på dagarna är hon mest nöjd och är glad och nöjd mellan lurerna och vill då gärna ligga och titta på allt nytt. När hon sover och hur länge vet endast hon, men något litet mönster börjar vi hitta.
Eftermiddagarna och kvällarna är mera gnälliga, men det skall hon väl få vara då dagarna går så bra just nu. Mjölkmaskinen (jag) klarar inte riktigt av att få ihop den mängd hon skulle behöva eller kanske främst så ofta som hon skulle behöva. Så nästan alla kvällar blir det också ersättning eller om jag har hunnit pumpa. Vissa kvällar går bra, medan andra är mera kämpiga.
Somnar för natten gör hon allt mellan 9 och 12 sover ofta ett längre pass och vaknar mellan 2 och 4 för att sedan vakna med ca 2 timmarsmellanrum tills vi stiger upp så 2 eller 3 gånger äter hon på natten.


Mer och mer vaken vill E vara på dagarna och följer med och är intresserad av vad som händer runt omkring. Ett leende bjuder hon också på om man har tur. Babygymmet börjar vara riktigt intressant och i babysittern trivs hon också och kan sitta och följa med utan att bli uttråkad direkt.
Favoritleksaken är nog dockan Ingrid som E kan ligga och stirra och "prata" med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar