onsdag 14 december 2016

Chicken korma

Denna vecka har börjat i trötthetens tecken. Edith har två morgnar varit redo att vakna alldeles för tidigt så när jag lägger ut henne för dagens första lur stupar jag oftast i soffan. Att sedan orka lyfta ett finger kan vara riktigt tungt.
Men idag fick jag åtminstone till det med middagen. Orken och inspirationen ligger allt som oftast på noll. Men tillbaka till maten, gjorde en fantastisk god chicken korma och här kommer receptet för den som blev snål.


6 portioner:

800 g strimlad kycklingfilé
3 msk olja
1 msk garam masala
Salt, peppar
1 msk torkad koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk chiliflakes
1 tsk gurkmeja
1 lök
4 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
3 dl naturell yoghurt
1-2dl kokosmjölk
2 msk citronjuice
1 msk tomatpuré
Salt
1/2 dl mango chutney
1 kruka färsk koriander

1. Blanda kyckling med olja, garam masala, salt & peppar. Marinera helst i en timme (glömde och hann inte, fungerade bra med 15 minuter)
2. Fräs kycklingen på hög värme.
3. Blanda alla torra kryddor och rör ner med kycklingen, fräs en stund.
4. Mixa lök, vitlök och ingefära i en mixer. Rör ner med kycklingen.
5. Rör ner yoghurt, kokosmjölk, mango chutney, citronsaft och tomatpuré. Smaka av med salt.
6. Låt småputtra i 45 min.
7. Servera med ris, naanbröd, kall yoghurt och färsk koriander. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar