lördag 10 september 2016

Baconlindade tomatjärpar med Jack Danielssås

Hör kommer receptet på gårdagens middag. Mycket gott och framför allt kul med lite nytt. Nu gjorde jag bara halva satsen. Tror ni jag kom ihåg att ta bild, nope!

1 kg nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
3 msk kalvfond
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
8 finhackade soltorkade tomater
1 riven lök
3 paket bacon

Sås:
1/2 gul lök
5 champinjoner
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl jack daniels
2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 msk soja
1 kruka klippt timjam
1 tsk svartpeppar
1 krm salt

1. Lägg ugnen på 250 grader.
2. Finhacka lök och soltorkad tomat.
3. Blanda alla ingredienser till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
4. Stek i ugn i ca 15 min.
5. Finhacka lök och svamp, stek i smör.
6. Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen i 15 min.
7. Servera med valfritt tillbehör.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar