1 kg nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
3 msk kalvfond
1 msk soja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
8 finhackade soltorkade tomater
1 riven lök
3 paket bacon
Sås:
1/2 gul lök
5 champinjoner
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
1/2 dl jack daniels
2 msk kalvfond
2 tsk dijonsenap
1 msk soja
1 kruka klippt timjam
1 tsk svartpeppar
1 krm salt
1. Lägg ugnen på 250 grader.
2. Finhacka lök och soltorkad tomat.
3. Blanda alla ingredienser till köttsmeten. Forma järpar och linda dem med bacon, lägg i form.
4. Stek i ugn i ca 15 min.
5. Finhacka lök och svamp, stek i smör.
6. Vispa ner övriga ingredienser och låt småputtra en liten stund, ta sedan ut järparna och häll såsen över. Sätt in i ugnen i 15 min.
7. Servera med valfritt tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar