Det här behöver du till 4 personer :rapsolja
1/2 bit purjolök
1 gul lök
2 morötter
4 potatisar
3 msk tomatpure
7 dl vatten
3 msk hummerfond
4 bitar lax
3 dl grädde
salt & peppar
cayennepeppae
1 näve med räkor
1/2 bit purjolök
1 gul lök
2 morötter
4 potatisar
3 msk tomatpure
7 dl vatten
3 msk hummerfond
4 bitar lax
3 dl grädde
salt & peppar
cayennepeppae
1 näve med räkor
Aioli :
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 tsk vinäger
1 1/2 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar
1 1/2 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor
salt
cayennepeppar
Gör så här :Ta fram äggen & ingredienserna i god tid till aiolin, de är lättast när alla de produkterna är rumsvarma.
lägg äggulorna, senapen och vinäger i en skål med den pressade vitlöken. Droppa ner rapsoljan droppvis medan du vispar, sedan kan du öka mängden allt eftersom den vispas upp. Smaka till sist av aiolin med salt och cayennepeppar. Ställ kallt till servering.
lägg äggulorna, senapen och vinäger i en skål med den pressade vitlöken. Droppa ner rapsoljan droppvis medan du vispar, sedan kan du öka mängden allt eftersom den vispas upp. Smaka till sist av aiolin med salt och cayennepeppar. Ställ kallt till servering.
Börja med soppan, skala, strimla & hacka lök , morötter & potatis. Fräs i rapsolja under omkörning, tillsätt tomatpuren och fräs runt.
Mät upp vatten och låt det sjuda upp, rör ner fonden också. Låt sjuda i en kvart, under tiden tärna upp fisken 2*2 cm bitar. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda i cirka 5 minuter eller tills de är klara.
Runda av soppan med grädde, och smaka av med salt, peppar & cayennepeppar.
Mät upp vatten och låt det sjuda upp, rör ner fonden också. Låt sjuda i en kvart, under tiden tärna upp fisken 2*2 cm bitar. Lägg ner dem i soppan och låt sjuda i cirka 5 minuter eller tills de är klara.
Runda av soppan med grädde, och smaka av med salt, peppar & cayennepeppar.
jestas va gott! måst nog laga nån dag. eller vår skaldjursgryta vi gjorde i stockis!
SvaraRaderaJah!! och aiolin var som pricken på i:et ;)
Radera