söndag 18 januari 2015

Vakta grisen

Vaknade tidigt i lördags för att förbereda grisen för kvällen, ca nio timmar senare var den klar. Har gjort pulled pork en gång tidigare tillsammans med föräldrarna men blev lite annorlunda denna gång.




Grisen sköter sig själv väldigt bra men vågade inte lita på vår strömmen och ugnen till 100% så medan jag "vaktade" tog jag en långsam morgon. Och påbörjade ett till projekt som antagligen aldrig blir klart.


Till efterrätt blev det ett nytt recept som var helt okej men ingen höjdare. Skulle behöva utvecklas lite kanske. Tanken var ett kexlager längst ner, det blev dominokex som mixades med lite smält smör. Slutresultatet blev ett stenhårt botten, en slagborrmaskin skulle ha varit bra att ha.
Mittenlagret var en nutellamousse, inget fel där inte. Och överst en klick philadelphiaost blandat med florsocker och kross av turkin pippuri. Helt okej jo men lite väl maffigt, bara en klick grädde och krosset hade nog varit bättre.




Som tillbehör hade J bakat hamburgerbröd och vi hade gjort coleslaw, guacamole, aioli och mangosallad. Mums så gott och jestas så mätta vi var efteråt.



Och ugnen klarade galant nio timmar men när gästerna hade gått och vi hade städat undan allt blev hela lägenheten mörk. Vi kan lätt konstatera att allt är inte riktigt som det skall vara, andra gången detta hände och klockan elva en lördagkväll var ingen så värst pigg på att komma och hjälpa oss. Men efter att prövat precis alla uttag kom vi kanske fram till var felet var, i  alla fall så långt att vi har ström igen. Man undrar lite hur det egentligen är med elen här..

2 kommentarer:

  1. Hej, låter väldans gott! Kan du skriva ner ditt recept, sku vara roligt att testa själv göra rätten, receptet på grisen alltså.

    Camilla

    SvaraRadera
  2. Kan du ge ert recept på Pulled pork? Jag letar efter det perfekta 😄
    Sofia

    SvaraRadera